Campings – Nederland

Hieronder lees je meer over de campings die wij bezocht hebben. Wat kun je hier vinden? Ten eerste krijg je via Google Maps te zien waar de camping ligt, door op ‘locatie’ te klikken. Ten tweede kun je via ‘checklist’ een overzicht lezen wat er in de unit van het privé sanitair aanwezig is. Mocht de checklist niet volledig zijn, dan horen wij dit graag! Tenslotte is er een mogelijkheid om naar de website van de camping te gaan. Klik hiervoor op de knop ‘website’.

Camping De Twee Bruggen (Gelderland)

Dit is een leuke 5 sterren camping in de Achterhoek. Onze kinderen (van 13 en 14 jaar) zijn dol op deze camping. Er is namelijk veel op de camping te doen en er is een heerlijk zwembad, zowel binnen als buiten. De zwembaden zijn onlangs vernieuwd en zien er mooi uit. De plekken zijn behoorlijk ruim, minimaal 100 m2 en liggen veelal op een veldje.

Op de plek staat een unit met daarin een wc, wastafel en douche. De unit is compact, maar ziet er prima uit.

Als wij naar deze camping gaan, kiezen wij voor een plek op het veld ‘koe’, dan zit je dichtbij alle faciliteiten.

Camping de Wildhoeve (Gelderland)

Sinds kort heeft deze mooie camping drie plekken met privé sanitair. Deze plekken liggen op een veldje apart. De plekken zijn ruim (9 bij 12 m), zonder afscheiding en liggen aan de rand van de camping, omringd door bomen.

De unit met daarin een wc, wastafel en douche is compact. In de douche is een plaat van een bos en dat geeft het gevoel alsof je in de vrije natuur aan het douchen bent. Ondanks dat het niet groot in de unit is, is het wel volledig.

Er is heel veel op de camping te doen en er wordt van alles georganiseerd. De omgeving is prachtig en er zijn genoeg leuke plekken om naar toe te gaan. Wij vonden een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem erg geslaagd! Ook is het leuk om een dagje naar Elburg te gaan. Daar hebben we overigens een heerlijke lunch gehad bij bistro Zilverzoen.

Camping De Jagerstee (Gelderland)

Deze camping ligt mooi gelegen in het bos, midden op de Veluwe. De camping is opgedeeld in velden, zonder afbakeningen. De plek waar wij stonden was ruim met een oppervlakte van 150 m2.

Op de plek staat een unit met daarin een wc, wastafel en een douche. De unit is redelijk nieuw en ziet er netjes uit, al is het wel erg compact.

Naast heerlijk wandelen of fietsen, is er nog veel meer te doen in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan Epe voor een smakelijk ijsje van ijssalon Roberto, of haal een lekker taartje bij Bakkerij Kamphorst. Maar ook een bezoekje aan de Hanzesteden Marken of Zwolle is meer dan de moeite waard!

Camping Landal Rabbit Hill (Gelderland)

De camping maakt onderdeel uit van een vakantiepark en ligt midden in het bos. De weggetjes op de camping zijn vrij smal en het is even zoeken naar je juiste plek. De plekken (circa 110 m2) met privé sanitair liggen in een straatje.

De unit bevindt zich op de plek, is redelijk ruim en ziet er goed uit. In de unit tref je een wc, wastafel en douche. Je zit vlakbij de vele faciliteiten van het vakantiepark.

In de omgeving is genoeg te doen, zoals een bezoek aan Kootwijk of wandelen in Uddel. Wees er snel bij als je een plek met privé sanitair wilt boeken, want er zijn maar een plekken die daarover beschikken.

Camping Familiepark Kriegshuusbelten (Overijssel)

Deze 5 sterren camping ligt in Salland en bestaat uit twee delen. De plekken met privé sanitair liggen mooi gelegen aan een meertje, met aan de overkant waterlodges. Door het water kun je geluiden van de overkant horen. Maar het is vooral genieten als je vanaf je plek zo over het meertje uitkijkt!

Vanuit je plek loop je binnen een paar minuten naar alle faciliteiten op de camping. Onze plek was redelijk ruim.

De unit vonden wij mooi en is ruim van opzet. Ze zijn nieuw en zien er modern uit. Ze zijn voorzien van een wastafel met daarnaast een wc en een ruime douche.

Camping Papillon Country Resort (Overijssel)

Een leuke camping in het mooie Twente. Wij wonen zelf in de buurt van Denekamp, maar toch waanden we ons even in een andere omgeving. De plekken met privé sanitair zijn behoorlijk ruim (circa 100 m2) en hebben op de plek een ruime unit met een wc, wastafel en douche.

In de omgeving is van alles te doen, op sportief of juist educatief gebied, maar zeker ook op culinair gebied. Restaurant De Oude Apotheek in Losser vinden wij een aanrader. Maar ook in Oldenzaal zijn er genoeg leuke eettentjes. Breng ook zeker een bezoekje aan La Bomba in Denekamp, als je op zoek bent naar heerlijk gebak of ijs. En vergeet vooral niet de echte Twentse krentenwegge te halen!

Camping De Witte Berg (Overijssel)

De camping ligt mooi landelijk. Op de camping hebben ze twee soorten privé sanitair. Wij hadden een comfortplaats met privé sanitair deluxe. De unit was zo goed als nieuw en had zelfs een verwarming. In de unit bevindt zich een ruime inloopdouche, een wastafel met groot blad en een toilet.

De plekken zijn ruim (circa 150m2) en er is van alles op de camping te doen. Ze hebben op de camping ook nog twee plekken met wat minder luxe privé sanitair. Deze zijn kleiner en voordeliger, maar wel voorzien van alle gemakken.

In de omgeving hoef je je niet te vervelen. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling in het prachtige natuurgebied Springendal, een bezoek aan Landgoed Singraven of een terrasje pakken in Ootmarsum. En dan nog een lekkere tip: op een kilometer van de camping zit ijsboerderij De Bölte in Nutter, waar ze heerlijk ijs met puur natuurlijke ingrediënten verkopen.

Camping Recreatiepark de Leistert (Limburg)

Deze camping is onderdeel van een groot vakantiepark met mooie faciliteiten. Wat betreft het privé sanitair op deze camping; zo luxe als hier hebben we nog niet veel gezien in Nederland. Het is een hele ruime unit, compleet met een keukenblok, wastafel en zelfs een vaatwasser! Natuurlijk ontbreekt de toilet niet en een ruime douche.

In de omgeving is van alles te doen. Op hun eigen site staan vele mogelijkheden beschreven. Wij vonden zelf het witte stadje Thorn erg leuk.

Onze kinderen willen graag nog een keer terug naar deze camping!

Camping Vakantiepark Koningshof (Zuid-Holland)

In Rijnsburg ligt deze leuke camping. Sinds 2021 hebben ze 14 plekken met privé sanitair. Deze plekken liggen op twee velden en zijn ruim van opzet. Er is één plek die afgescheiden is; dat is plek 150. Dit is een hele grote plek! Op deze plek hebben wij de laatste keer gestaan; zeer goed bevallen! Het sanitair is dus zo goed als nieuw en de unit ziet er prima uit. In de compacte (maar zeer complete) unit is een wastafel, wc en douche.

Op de camping is genoeg te doen, maar ook de omgeving is meer dan de moeite waard. Je zit zo in Noordwijk; heerlijk naar het strand. We vinden strandtent De Koele Costa een leuke plek om te zitten. Ook Lisse met haar Keukenhof ligt om de hoek, net als Leiden en Haarlem. En zoek je nog een leuke plek om lekker te eten? Denk dan eens aan Café-Restaurant de Ruigenhoek in Noordwijkerhout.