Campings – Frankrijk

Hieronder lees je onze ervaringen met de campings in Frankrijk die wij bezocht hebben, inclusief tips over de omgeving. Wat kun je hier nog meer vinden?

  • Door op ‘locatie’ te klikken, krijg je via Google Maps te zien waar de camping ligt.
  • Bij elke camping kun je via ‘checklist’ een overzicht lezen wat er in de unit van het privé sanitair aanwezig is.
  • Ook is er een mogelijkheid om naar de website van de camping te gaan. Klik hiervoor op de knop ‘website’.

Camping Domaine de la Bergerie (Côte d’Azur)

We hadden een mooie ruime plek heerlijk in het bos op deze 5 sterren camping in Roquebrune-sur-Argens. Op de plek was een picknicktafel (met parasol) aanwezig en twee ligstoelen. Sta er overigens niet van te kijken als je ’s avonds op de camping bezoek krijgt van wilde zwijnen!

Het sanitair zag er goed. Er is voldoende ruimte voor een douche, wc en wastafel. En aan de buitenkant van de unit is een werkblad met een wasbak, kookplaat en koelkast.

De omgeving is prachtig. Het is een absolute aanrader om langs de kust met de auto de weg naar Monaco te rijden. Bezoek zeker het oude Nice met zijn gekleurde huisjes. Ook mooi om naar toe te gaan: Gassin, Gourdon, Saint-Paul, Ramatuelle en natuurlijk de Gorges du Verdon. En vergeet vooral niet de heerlijke Tarte tropézienne te halen!

Camping Domaine de la Dragonnière (Languedoc-Roussillon)

Deze 5 sterren camping is een dorp op zich en heeft maar een heel klein deel voor kampeerplekken. De plekken met privé sanitair zijn redelijk ruim (ongeveer 100 m2).

Het sanitair is vrij nieuw, ziet er erg goed uit en er is voldoende ruimte in de unit. Wij hadden een plek met een overkapping, met daaronder een tuinset, extra koelkast en barbecue. Het enige nadeel van de overkapping vonden wij dat de overkapping aan die van de buren zit en dat je daardoor elkaar kunt zien en verstaan als je daar zit.

Er zijn in de directe omgeving, maar ook iets verder weg, hele mooie plaatsjes te bezoeken, zoals: Lagrasse, Minerve, Béziers, Saint-Guilhem-le-Désert. En droom anders heerlijk weg bij de lagune op de camping; dat is echt een tropische beleving!

Camping Château le Verdoyer (Périgord Vert, Dordogne)

Wij hadden deze 4 sterren camping uitgekozen, omdat we graag naar de Dordogne wilden, maar in het minder toeristische gedeelte. Het sanitair zit naast de plek en zit in een gedeeld huisje met de buren. Erg klein en wij hadden bij het douchen last van niet goed weglopend water. Maar, ondanks dat het klein was, was het wel schoon en compleet. De camping heeft ook plekken met privé sanitair dichtbij de vijver. Dit sanitair lijkt ons nieuwer en moderner.

We zijn tijdens ons verblijf op deze camping vooral veel op pad geweest. Leuke plaatsen in deze omgeving zijn: Périgueux, Brantôme en Saint-Jean-de-Côle. Maar de absolute aanrader van deze streek is een bezoek aan Oradour-sur-Glane voor een indrukwekkend stuk geschiedenis.

Yelloh! Village Camping Les Mouettes (Bretagne)

Op deze mooie 5 sterren zijn er verschillende soorten kampeerplekken met privé sanitair. Er zijn plekken van 100 m2 (3 bloemen), 130 m2 (4 bloemen) en dan heb je ook nog premium plekken van 150 m2 met een prieel en picknicktafel. Wij hadden een plek met 4 bloemen, maar naar ons idee was deze plek geen 130 m2. Wij hadden nummer 431. Bij ons aan de overkant was een ruime plek; nummer 439 en ook aan het begin van ons straatje leken de plekken ruimer.

Het sanitair is echt top; zo goed als nieuw en lekker ruim. Er is een apart toilet, ruime douche en voldoende ruimte voor al je toiletartikelen. Aan de buitenkant van de unit heb je een wastafel. Ook heel handig; in de unit staat een kleine koelkast en er is een föhn aanwezig.

De omgeving is prachtig, al moet je er soms even voor rijden. Maar dat is dan meer de moeite waard! Ga vooral naar Morlaix, Crozon, Ile de Batz en de Côte Granit Rose; daar kijk je je ogen uit!